neděle 27. listopadu 2011

Intergeo

Již jste slyšeli o projektu Intergeo? Jestli ne, trochu vám jej představím.
"Hlavním cílem projektu Intergeo je učinit digitální materiály pro výuku matematiky více přístupné, klasifikované a snadněji použitelné napříč celou Evropou" Toto se můžeme dočíst na úvodní stránce projektu.
Jsou zde shromažďovány materiály pro výuku matematiky. Převážnou většinu v současné době tvoří materiály pro geometrii. Můžeme je vyhledávat podle mnoha kritérií.
Materiály jsou vytvořené v různých matematických programech a samozřejmě nejzajímavější jsou pro nás ty, které lze použít bez instalace nebo dokonce koupě nějakého programu. Kromě jiných zde nalezneme tedy i materiály vytvořené v programech Geogebra a GEONExT.
Po registraci lze materiály i vkládat, vytvářet z nich kolekce, hodnotit nebo komentovat. Česká republika zde má svoje malé zastoupení v podobě skupiny I2GeoCZ a najdete zde i několik českých příspěvků. Projekt vznikl již v roce 2007, ale nedostal se do povědomí našich učitelů. Podle posledních vložených materiálů je ale vidět, že se nejedná o projekt úplně mrtvý, takže zřejmě můžeme očekávat další cizojazyčné příspěvky. Je škoda, že tento projekt není více známý. Vždyť většinu zde uvedených materálů lze použít bez jazykových bariér. 
V současné době zde najdete přes tři tisíce různých příspěvků. Mnohé jsou zde umístěny jako spustitelný aplet, takže jsou použitelné nejen pro majitele placených softwarů, ale pro všechny návštěvníky.

Žádné komentáře:

Okomentovat